UPRİSE ELİTE RESİDENCE C-1 AB D:213 Kartal / İstanbul
0850 840 55 65
gorsel4
GAYRİMENKUL HUKUKU

Yerli ve yabancı gayrimenkul sahipleri ile yatırımcılara, mülkiyetlerinin devri ve yönetimi konularında danışmanlık ve idari merciler nezdinde yapılması gerekli her türlü işlemlerin gerçekleştirilmesi yönünde hizmet vermekteyiz. Ayrıca, gayrimenkul proje gelişimi konusunda kapsamlı ve hatırı sayılır bir bilgi ve tecrübe birikimine sahip avukatlarımız tarafından, gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyenler de dâhil olmak üzere yerli ve yabancı müvekkillerimize gayrimenkul alımı, satımı, kiralaması ve gayrimenkul üzerine ayni veya şahsi hak tesisi gibi çeşitli işlemlerin gerçekleştirilmesi ve buna dair görüşmelerin yürütülmesi konularında danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

Her nevi konut, otel, site, endüstriyel tesis, fabrika, enerji santrali, iş merkezinin proje geliştirme aşamasından satışına ve devrine ilişkin tüm süreçlerde hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetlerimizle müvekkillerimizin yanında yer almaktayız. Bu süreçlerde ortaya çıkabilecek her tür dava, icra takibi, tecavüzün men’i talebi, delil tespiti, irtifak tesisi konularında müvekkillerimizi temsil etmekte ve hukuki destek sağlamaktayız.

Gayrimenkul Hukuku alanında size aşağıdaki konularda hukuki destek verebiliriz:

– Gayrimenkul satış ve devrine ilişkin sözleşmelerin hazırlanması, satış vaadi, önalım ve sair proje geliştirme sözleşmelerinin hazırlanması;

– Gayrimenkullerin kiralanması, üzerlerinde intifa veya sükna gibi sınırlı ayni hakların kurulması; rehin ve ipotek tesisi;

– Tapu incelemeleri yapılması ve durum tespit raporlarının hazırlanması;

– Gayrimenkul finansmanı konularında hukuki destek verilmesi; mortgage kredileri, iş ortaklığı (joint venture) sözleşmeleri; proje finansmanı, teminat ve kredi sözleşmelerinin hazırlanması;

– İş geliştirme, mimarlık, inşaat, inşaat yönetimi, proje yönetimi, pazarlama, işletme, lisans, aracılık, simsarlık sözleşmelerinin hazırlanması ve müzakeresi;

– Tapu ve imar hukukuna ilişkin hukuki destek ve avukatlık hizmetleri sunulması; tapu iptal, tapu düzeltme, tecavüzün men’i davalarının açılması ve takibi.

Sıkça Sorulan Sorular

Müvekkillerimizin tüm davaları özel avukatlık yazılımımız sayesinde planlı, programlı ve kişisel verilerin güvenliği esas alınarak takip edilmektedir.

Telefon ya da whatsapp gibi iletişim kanalları üzerinden direkt hukuksal hizmetler maalesef veremesek de ilk görüşmede planlama, durum hakkında kritik bilgiler gibi ön görüşme amacı ile kullanabilmekteyiz.

Yarımoğlu Hukuk ve Danışmanlık olarak tecrübemiz ve uzmanlığımızı belli ana dallarda yoğunlaştırsak da farklı hukuki ihtiyaçlarınızda web sitemiz üzerinden ya da mail ve telefon ile bize ulaşmanız durumunda konu incelenerek dönüş sağlanacaktır.