UPRİSE ELİTE RESİDENCE C-1 AB D:213 Kartal / İstanbul
0850 840 55 65
gorsel2
KAT MÜLKİYETİ HUKUKU

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinden doğan bazı çıkar uyuşmazlığı sonucu doğan davalar hukuk büromuzca siz değerleri danışanlarımızın hak arayışlarında yanınızda durarak size hizmet vermek için bulunmaktayız. Bu davalara Asliye Hukuk Mahkemeleri bakmaktadır. Dava açan tarafında şu sebepler ile doğan hak arayışından dava açtığı görülmektedir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinden doğan bazı çıkar uyuşmazlığı sonucu doğan davalar hukuk büromuzca siz değerleri danışanlarımızın hak arayışlarında yanınızda durarak size hizmet vermek için bulunmaktayız. Bu davalara Asliye Hukuk Mahkemeleri bakmaktadır. Dava açan tarafında şu sebepler ile doğan hak arayışından dava açtığı görülmektedir. Sebepler; kat karşılığı olarak verilen arsanın sözleşmede düzenlenen inşaat yapılması gerektiği halde davalının görevini yerine getirmemesinden dolayı sözleşmenin feshine neden olması ve zararın tazmini isteme gibi nedenler ile davalar açılabilmektedir. Biz de hukuki konularda uzman, deneyimli alanında donanımlı İstanbul avukat hizmeti veren büromuzda siz değerli danışanlarımıza hukuki alanlarda yaşadığınız hak kayıplarında yardımcı olmaktayız. Bu davalar asliye hukuk mahkemesinde görülerek size verdiğimiz hak kazanımları ile lehinize sonuçlanacak ve hak arayışınız kazanç ile son bulacaktır. Arsa sahibinin kat karşılığında yaptığı sözleşme iki taraflı bir akit anlamına gelir. Bu sözleşme ile birlikte taraflardan arsa sahibi, arsasını inşaat firmasına teslim eder ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme mecburiyeti doğar. Sözleşmede taraflar tüzel olabileceği gibi birden fazla kişi de olabilir.

Sözleşmelerde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bunlar; arsaya ilişkin şartlar ve arsanın üzerinde inşaat yapılmasının müsait olması durumudur. İmara açık bir yer olması durumunda sözleşmenin geçerliliği ya da geçersizliğinden bahsedilmesi gerekmektedir. Geçersiz sözleşme olması halinde sözleşmenin hükümlerinin yerine getirilmemesi hususunda bir hak kaybından söz edilemeyecek ve zararın tazminin de elde edilmesi söz konusu olmayacaktır. Tüm bilgi, donanım ve uzman kadromuz ile İstanbul avukat büromuz ile siz değerli danışanlarımıza hizmet vermekteyiz. Arsa sözleşmede belirlenen miktarların dışında bir bölüm inşasına uygun olmalıdır. Bu nedenle belediyeden mutlaka imar durumu çıkarılması gerekmektedir. Kat irtifakı tesis edildikten sonra sözleşmenin yapılması siz değerli danışanlarımız için en iyisidir.

Dava Takiplerinin Önemi

Tarafların hak kaybına uğramaması için, paylaştırmanın kime hangi bölüm ve ne kadar verileceğine dair hususun başlangıçta belirlenmesi gerekmektedir. İnşaat ruhsatının da inşaat mühendisine çiziminin ardından belediyeye tasdik ettirilmesi ile birlikte sözleşme de belirtilmemesi halinde paylaştırma arsa sahibinin olacaktır. Ruhsatın alınmasının sözleşmede ifade edilmesi ile müteahhide de bırakılabilir. Bu ve bu hususunda dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yapılmayanlar ötürür oluşan hak kayıpların biz hukuk büromuz ile sözleşmelerden doğan davaların takibinde sizlerin yanındayız.

Sıkça Sorulan Sorular

Müvekkillerimizin tüm davaları özel avukatlık yazılımımız sayesinde planlı, programlı ve kişisel verilerin güvenliği esas alınarak takip edilmektedir.

Telefon ya da whatsapp gibi iletişim kanalları üzerinden direkt hukuksal hizmetler maalesef veremesek de ilk görüşmede planlama, durum hakkında kritik bilgiler gibi ön görüşme amacı ile kullanabilmekteyiz.

Yarımoğlu Hukuk ve Danışmanlık olarak tecrübemiz ve uzmanlığımızı belli ana dallarda yoğunlaştırsak da farklı hukuki ihtiyaçlarınızda web sitemiz üzerinden ya da mail ve telefon ile bize ulaşmanız durumunda konu incelenerek dönüş sağlanacaktır.